Lukijan kuvia pääsiäiskokko -illalta

Tähän verkkoartikkeliin on koottu Alavieska-lehteen lähetettyjä Lukijan kuvia lauantain 30.3.2024 pääsiäiskokko -illalta. Voit lähettää Lukijan kuvia sähköpostitse osoitteeseen alavieskalehti@gmail.com.

Ylikäännän kyläyhdistyksen järjestämällä pääsiäiskokolla kävi lähemmäs satakunta henkilöä. Kyläyhdistys tarjosi kävijöille grillimakkaraa, kahvia ja pullaa. Kokkoiltana keli oli tuulinen, mutta aamuinen vesisade oli onneksi väistynyt ja näin saatiin valkea roihuamaan komeasti.

Ylikäännän pääsiäiskokko.  Kuva Aada Nyman.
Ylikäännän pääsiäiskokko.  Kuva Aada Nyman.


Myös Kähtävällä poltettiin lauantaina 30.3.2024 pääsiäiskokko kyläkokko -tapahtumassa. Tätä ennen Kähtävällä ei ole ollut muutamaan vuoteen kyläkokkoa, koska aikaisempi polttopaikka siirtyi muuhun käyttöön ja uuden paikan löytäminen vei hieman aikaa.

Uusi kyläkokon paikka löytyi Kähtävän kyläyhdistyksen kylän yhteiseen käyttöön rakentaman parkkipaikan läheisyydestä. Maanomistajalta saadun luvan ja palotarkastajan hyväksynnän jälkeen kyläyhdistys pääsi järjestämään kokkotapahtuman.

Paikalle saapunut runsas yleisömäärä ja sen runsas lämminhenkinen puheensorina osoittivat, että kyläkokko-tapahtumalle on tarvetta. Kioskina toimineella kojulla riitti vilskettä ja hyvän tunnelman varmisti se, että vaikka ennen polttoiltaa oli ollut sateisia päiviä, niin oljista ja kuusenoksista kasattu kokko paloi hyvin.

Kähtävän kyläkokko 2024. Kuva Tenho Marjakangas.
Yleisöä Kähtävän kyläkokolla. Kuva Seppo Maarala.
Yleisöä Kähtävän kyläkokolla. Kuva Tenho Marjakangas.
Juttua muokattu: 3.4.2024 14:02

URHEILU >>